pabo2hongarije.reismee.nl

Sissi, Wien en andere dranken...

Hallo iedereen, Vandaag zijn we van Tjuttertuk naar Donnerstag gegaan. Van Laszlo tot die app van Luc. Van oostblokstraten naar paleizen. Van restauranten naar huis, tuin en vooral keukengerechten. Samenvattend van Györ naar Wenen. Wien, zoals ze dat hier noemen. De dag zag er eerst raar uit, we vertrokken uit Hongarije met alle koffers en de meesten hadden het gevoel: "We gaan naar huis." Na de koffers te heben ingeladen en ontbijt vertrokken we voor een afscheid met Laszlo en de universiteit van West-Hungarije. We werden hartelijk ontvangen door de adjunct-directrice en zij introduceerde ons de directeur. Daarna kwam Laszlo binnen en we namen afscheid, hij zei ons: "I hope you look back on a postive side of your stay!" Nou Laszlo, nogmaals dat doen we. Met zinnen als "Always look on the bright side of life", "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!" weet ik wel hoe we dat doen. Na een korte rit in de busjes werden we naar het station begeleid en waar we een, zeer verassende, rustige rit hadden(onze conducteur van gisteren had misschien vrij?). Aangekomen in Wenen waar het hotel 5 minuten lopen van het station ligt zijn we ondertussen gewend. Na de kamers te hebben verdeeld, in het voordeel van de mannen natuurlijk, zijn we gestart met een leuk programma: iedere kamer zorgde voor een dinergang 's avonds en er werden groepjes gemaakt voor Peking Express!! (http://www.youtube.com/watch?v=V-A6CfzK93Y) We zijn vertrokken met de opdracht overal waar we foto's hebben gemaakt(lees: van internet gehaald) gaan jullie ook foto's maken, hoe jullie daar komen maakt niks uit!! De "finish" was bij het paleis waar Sissi heeft gewoond. Daaraangekomen besloten Luc, Rick en Remco om de Gloriëtte te berennen. Na te hebben gerend zijn ze teruggekeerd bij de ingang en is iedereen zijn boodschappen voor het diner gaan halen. Daarna hebben we gedinerd(hakkelend met de stroom) en hebben we genoten van Joan Frankie... We hadden hierna besloten om de stad in te trekken om een terrasje te pikken(nee, niet echt stelen). Na een gezellige avond zijn we teruggekeerd naar het hotel en is ieder zijn eigen weg gegaan. Morgen gaan we nog een school bekijken en dan is het voorbij... Tschuss, De Györ/Wenen-reisgroep